Stripgeschiedenis

Ben Westervoorde

De Muziekbuurters, by Ben Westervoorde
De Muziekbuurters

Ben Westervoorde (Velsen, 16 februari 1963) is een autodidact, die sinds 1994 voor verschillende opdrachtgevers werkt. Hij publiceerde zijn eerste werk in het amateurblad Coyote in 1983, and vanaf 1994 in alternatieve bladen als Posse en Incognito. Hij werd bij een wat groter publiek bekend toen hij samen met Hanco Kolk de strip 'De Muziekbuurters' ging maken. Deze strip verscheen tussen 1994 en 2004 in Taptoe van uitgeverij Malmberg, en werd daarna nog twee jaar in Flo gepubliceerd. De scenario's van de latere afleveringen werden verzorgd door Evert Geradts. Ben Westervoorde werkte enige tijd bij Studio De Wittenkade van Hanco Kolk en Peter de Wit. In deze periode publiceerde hij ook het stripboekje 'Cover' in de Pincet-reeks.

Siglo XXV, by Ben Westervoorde
Siglo XXV

Sindsdien heeft hij verschillende strips gemaakt voor jeugdbladen. In National Geographic Junior verscheen 'Siglo XXV' (2004-06), in het gameblad PLAY 'Benny's Brein' (2010) en voor Rekels maakte hij 'Familie Rekels & Co' (2010-13). Daarnaast heeft hij vele gagstrips gemaakt voor bedrijfsbladen, waaronder 'Conny & John' voor Connexxion Magazine (2009-13), en leverde hij bijdragen aan de stripbladen MYX, Zone 5300 en Eppo.

Conny & John by Ben Westervoorde

In 2012 en 2013 maakte hij voor PaardenSport de strip en bijbehorende gamepagina 'Yvonne de Amazone', over een meisje dat met haar paard praat. In 2015 werd deze strip herplaatst in het meidenblad Tina, en verscheen er bij Strip2000 een boekuitgave. Naast strips maakt Ben Westervoorde ook illustraties, doet hij aan live cartooning en geeft hij stripworkshops.

Yvonne de Amazone by Ben Westervoorde
Yvonne de Amazone

www.benwestervoorde.nl

Engelse biografie in de Comiclopedia
Register van auteurs