Stripgeschiedenis

Herinneringen aan de Toonder Studio's

Toonder Studio's

In de tweede helft van de 20ste eeuw hebben de Toonder Studio's een grote stempel gedrukt op het Nederlandse beeldverhaal. Veel Nederlandse tekenaars en schrijvers zijn hun carrière dan ook bij deze tekenstudio begonnen. Enkelen van hen hebben hun herinneringen aan deze periode met ons willen delen.

Albert van Beek
Siem Praamsma
Fred Julsing
Harry van den Eerenbeemt
Patty Scholten-Klein
Ed van Schuijlenburg

paspart Henk Sprenger 1945

Uit de archieven van Henk Sprenger komen onderstaande bescheiden. De bovenstaande was een formulier dat vlak na de bevrijding nodig was om de stad Amsterdam te kunnen betreden. Daaronder Sprengers loonstrook uit de Toonder Studio's uit 1944.

Loonstrook Henk Sprenger

Toonderstudio circa 1957
De Toonder Studio omstreeks 1957, getekend door Thé Tjong-Khing. Van links naar rechts: Frits Godhelp, Ton Beek, Richard Klokkers, Anke de Boer, Wim Lensen, Ten Hoopen, Thé Tjong-Khing, Marijke Brouwer en Cees van de Weert.

Foto van de Toonderstudio's
Foto van de Toonderstudio's rond 1944. Geheel rechts: Carol Voges. Midden, met mijter: Marten Toonder. Twee plaatsen links van Toonder: Toos Baljet (C.G. Oosterhoorn-Baljet, 1920-2008, inbetweener aan o.a. 'Das Stehaufmännchen'). Willen de overige personen zich identificeren?

Toonder Studio'sOok bij de Toonder Studio's gewerkt? Herinneringen te delen?
Stuur ze op naar Lambiek!